Les Halles! Les Halles är en fin restaurang. För fina människor.

Fina servetter. Fina servitörer. Men frågan är ju såklart..?

Fin mat?

Jag hoppas på det, när jag bjuder dit en ung dam. När vi kommer in så möts vi av en högtidlig atmosfär. Läget är centralt, i Saluhallen, och utsikten är Botulfsplatsens busstation men inredningen är fisförnäm och servitörerna går med raka ryggar. Visst känner man sig lite felklädd när man går dit i T-shirt och shorts.

Vad som slår mig som konstigt är att maten ändå är rätt billig. Tvärs över saluhallens mittgång ligger ett tapas-ställe med biff för 250 spänn och dyra viner. Vi får spädgriskarré för 115. Vi får också rikligt med bröd och gott kryddat smör. Till och med en påtår när vi får maten. Jag vet inte riktigt hur man ska behandla situationen… Ska man tacka ja till det? Är det brukligt? Brödet var gott, så ja tack. Något mer av det goda smöret blir det dock inte.

Maten är ju såklart det viktigaste. Även om vi var tvungna att vänta i nästan fyrtio minuter. Men på Les Halles har vi inte bråttom. Karrén är god men bäst är ändå såsen. Till får vi en skål ugnsbakad potatis som är helt OK. Lite konstigt är det dock att vi får dela på en skål. Det verkar nämligen vara portionerat för en person (å andra sidan är min flickvän rätt liten). Inga nyheter här, potatisen är ett dugligt tillbehör, karrén är en duglig bit kött och de ugnsbakade rotfrukterna är… Ja, gissa.

Allt i allt ett fint ställe med hyfsat billig mat. Som en lite exklusivare pizza. Men är det värt det? Uppför gången in i Saluhallen ligger det extraordinära Terrin o Vin. Där kostar en fin bit karré tjugo kronor mindre. Maten är inte bara duglig, den är god. Så med det i tankarna:

Hur mycket vill du lägga på fancy inredning?

Skribent; Axel

 

Hitta till Les Halles 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *