Kära ettor! Nu när terminen har börjat, vill vi på KatteKuriren ge er ett extra varmt välkomnande och passa på att introducera er till alla gömda smultronställen, som garanterat gör skoltiden lite bättre. Enjoy!

• Tre år på Katte är nästintill omöjliga att gå igenom utan lite fika för att ladda krafterna. Kafeterians himmelska kanelbullar är något vi inte kan vara utan! Dessutom har kafeterian betydligt bättre priser än många av de överdrivet dyra fikaställen som finns i Lund (ja, vi syftar på er, Espresso House)

• Korridorerna tjänstgör även som träffpunkt mellan lektionerna. Ovanpå de lägre skåpen sitter vi gärna och snackar och följer folkvimlet.

• Såfort vi får tid över och solen skiner spenderas den ultimata håltimmen runt om i Stadsparken! På sommaren är det härligt att sitta på gräset tillsammans med vänner och bara njuta av vädret. Dessutom är det ju helt klart en perfekt plats för att t.ex. läsa en bok.

• Biblioteket är alltid ett skönt ställe att sitta och plugga på. Här finns (såklart) även massor av böcker.

• Ett smart sätt att träffa nya kompisar och ha roligt är att gå med i någon av de många föreningar i skolan, t.ex. skoltidningen, KatteRevyn, Amnesty, debate club m.m. Lite nya kontakter är aldrig fel!

• Kafeterian må ha billiga priser på kaffe i jämförelse med många andra kaféer, men vad många inte vet är att de stora engångsmuggarna kostar dig 5 kr extra varje gång. Att ta med dig en egen återanvändningsbar mugg, i samma storlek som de stora engångsmuggarna, gör att du får fylla hela muggen för endast 5 kr! Smart va?

• Många tycker att skolmaten ibland kan behöva hottas upp lite. Gör dig själv till din egen mästerkock, genom att använda kryddorna som finns i köket. Våra favoriter är lemonpepper och grillkrydda. Enligt en mycket säker källa passar grillkrydda till allt utom glass!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *