Under fem tillfällen kommer ni som läsare få ta del av fem katteelevers hemorter. Först ut är Nina Nodfelt i N2F. 

Nina är en sprudlande tjej som man direkt blir muntrare av. Hon är både född och uppvuxen i Löddeköpinge, ett litet samhälle i västra Skåne. Var kommer all hennes energi ifrån? Ja, inte är det från Lödde inte. 

-Lödde är ett lugnt och mysigt samhälle. Här finns inte mycket att göra för ungdomar. 

Enligt Nina är Löddeköpinge optimalt för pensionärer och barnfamiljer. Själv ser Nina inte att hon kommer bo kvar där i framtiden. Liv och rörelse är mer i hennes smak. 

Vad är då bra med Lödde? 

Maten! utbrister Nina. Samhället har flera restauranger, varav 50-talsinspirerade Lucy’s är favorithaket. På Lucy’s Diner lever man efter mottot ”Bättre för mycket än för lite”. Typiska amerikanska rätter, hamburgare och överdådiga glassdesserter serveras i stora portioner för rimliga priser. 

Lucy’s ligger nära Center Syd, Löddeköpinges andra pärla. Köpcentrumet hittas i utkanten av Lödde och har flertalet av de populäraste affärskedjorna. Tråkigt nog är Center Syd, precis som resten av samhället, en aning uttorkat på folk och aktiviteter. 

Som tur är fungerar transportförbindelserna ifrån Lödde relativt bra. Buss till Lund tar 20 minuter och havet ligger 15 minuters cykelväg bort, vid Barsebäck. För den mer sportiga går det även att fly i en kanot längs med Lödde Å.

Skribent: Julia Rehn

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *