Vi vet alla vad som normalt sett äts till mat, fika o.s.v. men jag tänkte ta upp lite annorlunda matvanor som jag har. Dessutom har jag fått tips av andra. Nedanstående kommer en lista där jag har skrivit lite om ”maträtterna” och även betygssätter dem. Våga vara annorlunda och om du har någon annorlunda matvana så maila in här till KatteKuriren! (kattekuriren@gmail.com) Här kommer listan:

1. Pommes med milkshake

Salt och sött, varmt och kallt i en absolut perfekt kombination som passar mina smaklökar utmärkt. Detta har jag gjort sedan jag var mycket liten. Fler och fler kör med detta men om du inte redan har provat så föreslår jag att du gör det! 5/5 enhörningar

2. Macka med smör och banan eller jordgubbar på mackan

Helst Hönö-bröd med smör på och sedan skivade bananbitar, som jag kallar bananpengar. Väldigt gott och likadant här, salt från smöret och sötma från bananen. Detsamma med jordgubbar på mackan. Det har inte likadan wow-faktor såsom nr.1 men jag ger det en stark 3/5 enhörningar!

3. Ketchup med ris

Detta kanske inte är så ovanligt eller särskilt amazing för dina tastebuds, men en solid 2/5 enhörningar.

4. Macka med ketchup och ost

Denna macka ger dina smaklökar en liten försmak av pizza. Helt okej, men jag hade nog hellre käkat en vanlig ostmacka. 2/5 enhörningar

5. Macka med kaviar och ost

Okej, det här fick jag smaka när jag var yngre och jag tänker inte ljuga. Jag är inget stort fan av detta. Men jag tog ändå med det; ville inte göra personen som erbjöd mig detta besviken (sorry, men nu kommer sanningen fram). But hey! Någon av er här på fancy Katedralskolan kanske tycker detta är underbart, men för mig blir det 1/5 enhörningar. 

6. Kakdeg/smet

Vem har inte slitit sig åt sig en bit av kakdegen eller slickat på slickepotten när man har bakat? Du? Jaha, det här var ju pinsamt. I så fall tycker jag att det är dags för dig att testa. Det kan vara pepparkaksdeg eller kladdkakesmet, vilket som så är det smarrigt. 3/5 enhörningar

7. Makaroner med smör och majs

Aaah, the days when I couldn’t cook! Väldigt simpelt att tillaga och smakar inte heller dåligt. 4/5 enhörningar 

8. Macka med ost, ketchup, smör, peppar och pesto

Ungefär som nr.4 fast i en förbättrad version. Ger en väldigt bra smak av pizza fast lite ”nyttigare”. 4/5 enhörningar

9. Omogen mango med salt

Fruktigt med lite spiciness! Eller, det är ju inte direkt starkt, men det blir en annorlunda smak, vilket jag tycker är väldigt gott. Detta borde du verkligen prova! 5/5 enhörningar

10. O’boy-choklad

Några skedar med O’boypulver och en gnutta mjölk, blanda och njut! Det blir som smält choklad (efteråt kan vatten behövas p.g.a. all sötma) 4/5 enhörningar

Skribent: Clara Holm

 

One thought on “Annorlunda matvanor”

  1. Ostmacka med bananpengar om jag får be! Ostmacka med vindruvor kan gå an det med. Kul att se "that I´m not the only one"

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *