Denna vecka tänkte jag köra med en klassisk Hiss & Diss-lista, om förra veckan då alltså. Här är den!

HISS:

1.    Spotify:

Ja, men jäklar vad jag har brukat Spotify den här veckan, mer än vanligt. Eftersom jag inte kan leva utan musik har Spotify varit en trogen vän. 

2.    Frukt:

Frukt är inte bara otroligt gott utan för med sig en massa fördelar när man käkar det. Nu när plugget har satt igång på riktigt och man inte riktigt hinner laga en trerätters middag har frukt fått duga. Och duga har det gjort.

3.    Människor som hjälper till:

Det är så himla glädjande att se när någon är villig att hjälpa andra! Utan att den i nöd behöver be om det eller att den som hjälper får ut något av det, förutom ren glädje kanske. 

4.    Små överraskningar:

Okej, överraskningar behöver inte alltid vara åt det positiva hållet. Men jag hade turen av att det var det. Var glad över det lilla liksom.

5.    Pride: 

 Toppbetyget 5/5 enhörningar ges till Pride i Helsingborg!
Toppbetyget 5/5 enhörningar ges till Pride i Helsingborg!

I fredags var det Pride i Helsingborg och det var veckans höjdpunkt för mig. Otroligt vackert var det och väldigt roligt. Det var så mycket glädje och kärlek som flödade genom staden. 5/5 enhörningar!

DISS:

1.    Väntetider inom kollektivtrafiken:

Eftersom vi är väldig många på skolan som pendlar, tror jag att de flesta kan hålla med mig på den här fronten. Nu när hösten snart börjar, kommer vi pendlare att få icke så överraskande besked ifrån Skånetrafiken där bl.a. tågen är försenade. Skalan på “varför?” kan gå från att det är ett löv som hamnat på spåret eller något som faktiskt är tragiskt. 

2.    Regnskurar: 

Jo, men visst kan regn både vara mysigt och vackert. Det är dock lite frustrerande när man är på en festival eller bara är utomhus och det plötsligt öser ner. Vädret har lite humörsvängningar skulle jag vilja säga.

3.    Läxor: 

Denna punkt kommer nog alltid vara med på min Diss-lista. Jag menar; vem tycker egentligen om läxor? Än så länge har det inte varit något lugn och lärarna har strött läxor över oss som om skolarbete vore chokladströssel på en utsökt mjukglass.

4.    PMS: 

Ja, ja, ja, skämt om PMS dras ju ganska ofta, även av folk som är över 12 år. Men låt oss vara ärliga. Det suger bruna bönor att ha PMS. Den smyger sig på en, surprise, surprise så är den där och humöret åker på en bergochdalbana. Ångesten och huvudvärken tänker ”Ja, varför inte? Vi kan lika gärna slå till nu med.”

5.    Företag som bara är inom idiotiradarn

Nu är det såhär att jag har fått vänta i två långa veckor på något väldigt viktigt. Jag har ringt och påmint om att varan måste skickas, men nejdå. Enligt dem är tydligen två dagar en evighet. Frustrerad? Mm hmm, en aning. 

Skribent: Clara Holm

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *