Då var det dags igen! Förberedelserna inför årets upplaga av KatteRevyn har nyss dragit igång och det är dags att välja bland mängderna av sökande. Bakom revyn står flera olika grupper som har varsit ansvarsområde, t.ex. PR, kostym, rekvisita, skådis, bandet m.m. och konkurrensen för att komma med är stor. Vad är det egentligen man letar efter? Och hur ser planerna ut inför årets revy? KatteKuriren har pratat med de två revyledarna Martin Hezsö (PR) och Aaron Johansson (festgruppen) för att ta reda på svaren!

Hur väljer ni bland de sökande?

Martin: Vi utgår ifrån vad som skrivs på ansökningslapparna. Man hamnar i den grupp som passar en bäst, beroende på vilka kvalitéer man besitter.

Aaron: Vi brukar oftast, (åtminstone i festgruppen) helt enkelt kolla bara efter personlighet. När vissa grupper söker efter duktiga skådisar eller duktiga hantverkare så har vi oftast störst fokus på de människor som vi kan tänka oss vara med nästan varje helg hela året om!

Hur långt har ni kommit i planeringen inför KatteRevyn 2016?

Martin: Vi har faktiskt kommit väldigt långt. Redan på måndag så kommer alla grupperna vara färdiga. Vi har även diverse evenemang inplanerade.

Aaron: Jag lägger all min tillit till de otroligt duktiga andra ledarna gällande själva föreställningen, men vi har börjat leta lokaler för de fester som kommer att äga rum under året

Vad är det roligaste med att vara med i KatteRevyn?

Martin: Gemenskapen är det absolut roligaste med revyn! Att få sätta upp en pjäs på Lunds stadsteater med 160 andra människor i sin egen ålder, det är magiskt!

Aaron: Nya människor. Det finns inget bättre sätt att träffa nya vänner och ha så otroligt kul tillsammans som att tillbringa en kväll med folk som man tycker om och skapa minnen som kommer att få dig att le för en lång tid framöver.

Vad gör man på revyfesterna och vilket är det galnaste minnet därifrån?

Martin: På revyfesterna är det mycket mingel, mycket dans och bara allmänt trevligt! Galnaste minnet….hmm…har faktiskt inte något speciellt där, men stämningen är alltid kanon!

Aaron: Det känns lite som att det ligger i namnet, men man festar helt enkelt! Vissa har sin egen version av vad en fest är, men för mig är det något i stil med att börja dansa vid 9 och inte sluta förrän det är dags att stänga. Gällande ett galet minne så har jag inte direkt något större som sticker ut, men under förra årets sittning med hela revyn så hade jag äran att vara toastmaster och inleda hela kvällen. Inte direkt galet, men otroligt kul!

Varför ska man söka till just din grupp?

Martin: Alla ska söka till PR! Man behöver inte ha massor med “givna sponsorer” eller liknande. Man behöver bara vara målmedveten, kämpa tills man har utfört sin uppgift och vara en riktigt skön person!

Aaron: Festgruppen har väl ett lite halvtaskigt rykte kring sig att ALLT kretsar kring städning. Men det är så otroligt mycket annat som ligger bakom det hela, Som sagt var, i festgruppen söker vi helt enkelt efter goa människor som man kan skratta tillsammans med och även om det är sant att vi tar hand om fester 5-7 gånger om året, så är det inte mycket mer än så. Jag brukar alltid säga att i festgruppen behöver du helt enkelt inte vara bra på någonting. Det ligger helt och hållet i din karaktär och vare sig du vill ha det jävligt kul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *