Ja det stämmer faktiskt! Du vet det själv och du kan känna att det pirrar ut i fingertopparna. Känslan av att vilja explodera av glädje värmer hela kroppen och du tror seriöst att du kan hoppa ända upp till månen. Eller ja, det var i alla fall så jag kände när jag fick tillbaka mitt antagningsbesked från Svenska Skolan i Nairobi. “Hur gick detta till?” frågade jag mig själv minst 50 gånger!

Det hela började som ett litet intresse i nian för att studera utomlands. Jag började läsa broschyrer om språkresor i Europa, främst i Spanien, men var väldigt osäker. Var detta verkligen det jag ville? Ärligt talat var jag inte så jättebra på språk och var lite rädd för att behöva kommunicera på spanska med min framtida värdfamilj. Men jag ville ändå åka i väg någonstans. Jag ville få chansen att uppleva nya saker, se olika platser och lära känna nya vänner. Dessutom tyckte jag att bara orden ”studera utomlands” lät hur spännande som helst.

En regnig tisdagskväll i februari 2014 satt jag i min säng på mitt rum, läste igenom några bloggar på Svenska skolor utomlands och hittade en skola i Kenya. Helt utan att tveka klickade jag snabbt in på hemsidan och började strax skriva ut ansökningsblanketter. Och jag kan säga helt utan att överdriva att det var mitt bästa beslut någonsin.

Mitt utbytesår var helt fantastisk och jag fick göra helt otroliga saker. Jag fick träffa nya människor, som jag har delat så många minnen med. Jag fick lära mig nya saker om mig själv och är så himla glad och stolt över att jag ansökte. Många ungdomar är intresserade av att läsa utomlands men ansöker aldrig, kanske tror de att det inte är värt att ansöka, att de inte blir intagna. Men snälla; ANSÖK, VÅGA OCH BARA GÖR DET!

Jag lovar dig att du inte kommer ångra ditt beslut och du kommer ha det bästa året i ditt liv. Lycka till!

Här är en länk till min gamla blogg där jag skrev om mitt äventyr i Kenya. Gå in och läs!
http://nouw.com/postcardsfromafrica

Skribent: Sofia Håkansson

Alla bilder är från Sofias blogg. Där kan du hitta mängder med foton från hennes utbytesår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *