Förra helgen var det första gången då en Comic Con anordnades i Malmö. Det var fullt med folk och många kändisnamn; Liam Cunningham (Ser Bravos, Game of Thrones), Jessica Parker Kennedy (Black sails, The Secret Circle) och hela SPLAY-familjen. Det fanns även flera stora cosplay-namn som Lindsey Elyse och Cat Jacobsson. Dessutom var det kval till Eurocosplay, som lockade många tävlingsintresserade cosplayers.

Cosplay betyder att man klär ut sig som en karaktär från tv-spel, filmer, tv-serier, böcker och ja, nästan vad som helst. Det är som Halloween flera gånger om året! Eurocosplay är den största cosplaytävlingen i Europa, men de mest kända i Sverige är Cosplay SM och Nordic Cosplay Championship (NCC) som även har sänts på internationell TV. Tävlande på sådan hög nivå får poäng på liknelse till karaktären, hantverket på kostymen, uppträdandet och helheten av deras cosplay. Andra konvent som Malmö Comic Con i Sverige är Närcon Vinter och Sommar i Linköping, Stockholm Comic Con och KodachiCon i Lund. Närcon Sommar rekommenderas starkt av mig, en fin och mysig atmosfär fastän det var nästan 8 000 besökare i år.

Konvent som dessa är en fantastisk plats för att hitta andra som gillar samma böcker, filmer eller spel som en själv och folk är så väldigt trevliga (De flesta i alla fall, ibland kommer sådana som har vaknat på fel sida) och man blir helt fascinerad av alla sjukt coola cosplays. Det finns allting, inpackat i ett fint paket med andra nördar som en själv.

Nästa gång det finns ett konvent, gå dit! Upplev den fantastiska atmosfären och passa på att nörda dig med en massa andra nördar och köpa coola posters och merch.

Skribent: Lucia Cenaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *