Veckans tema är film, och i film finns så mycket bra musik. Jag ger er en timme och trettiotvå minuter med musik som finns i filmer. Lite instrumentalt, lite disney, lite typiska filmlåtar och några låtar jag tycker om som råkar finnas i en film. Dessutom listar jag mina åtta favoriter nedan.

1. Upendi

För att det inte är någon lista värd namnet utan att lejonkungen är med på ett hörn (helst flera). 

2. Heroes

David Bowies låt är med i The perks of being a wallflower, och därmed på min lista. Älskar boken, filmen och soundtracket. 

3. Nu kan du få mig så lätt

Som ett Håkan Hellström-fan älskar jag såklart filmen Känn ingen sorg, och deras version av hans bästa ballad. 

4. We Built This City/We’re Not Gonna Take It

Rock of ages är en film med väldigt bra musik. Just denna är en sammanslagning av två kända rocklåtar och det blir så bra, så bra. 

5. Escape (The Pina Colada Song)

En stor del av Guardians of the galaxy är låtarna som är med i den. Och en stor del av soundtracket är Escape. Man kan lyssna när man är glad, när man är ledsen eller när man inte vet vad man ska lyssna på. 

6. Pretty Woman

Jag kan inte heller ha en filmmusiklista utan Pretty woman (fast jag faktiskt inte sett filmen). Låten är faktiskt med i Warm bodies också. 

7. The Chronicles of Narnia

För att det är Narnia, och Narnia lika med jul lika med mysigt. För att jag alltid blir så glad av att lyssna på denna. 

8. Tangerine

Okej, det kanske inte är en låt man förknippar med en film. Men den är faktiskt med i en scen i Almost famous. Det är också en av mina favoritlåtar och jag älskar Led Zeppelin, så jag måste faktiskt ha med den på listan. Det bara är så.

Skribent: Christina Thuresson

 Tryck på bilden för att få fram hela filmlistan på Spotify!
Tryck på bilden för att få fram hela filmlistan på Spotify!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *