Först och främst vill jag bara ge till alla er pendlare en stor applåd, det förtjänar ni verkligen. Som en trogen pendlare hos Skånetrafiken är jag medveten om the struggle! Ni som inte pendlar varje morgon för att komma till skolan, ja jag syftar på er som har 10 minuter gåtid, ska inte klaga. Varje morgon får vi ”pendlare” gå upp extra tidigt för att kunna ta våra bussar eller tåg + eventuella byten för att komma till skolan. Försenade tåg och folkfyllda bussar är en vardag för oss. Och låt oss inte gå in på ämnet: Vinter och snökaos. Missförstå mig inte. Skånetrafiken ligger djupt nära mitt hjärta, men vi kan nog alla erkänna alla dess brister och hur tråkigt det faktiskt är att pendla.

Varje dag pendlar jag totalt 3 timmar för att komma till och från skolan, då jag bor i Ystad. Så jag vet exakt hur det känns att lägga ner massa av tid på att pendla. Och intala dig inte att du ska plugga under tiden. Ärligt, vi båda vet att det inte kommer att hända. Därför tänker jag dela med mig av mina fem bästa tips för att göra ”pendlingstiden” lite bättre och roligare.

Tips nummer 1: Spotify och Netflix är dina lifesavers

– Tro mig, du klarar dig inte utan dessa! Gissa hur många filmer och tv-serier du hinner kolla klart på! Och varför inte göra en spellista enbart till bussturerna, där du lägger till alla dina favoritlåtar? Att lyssna på musik strax innan skolan ändrar ditt humör och hela din dag. Kom bara ihåg att alltid ta med hörlurarna.

Tips nummer 2: För dig som inte är en morgonmänniska

– Detta tipset är perfekt för dig som är lite extra trött på morgnarna eller för dig som brukar stressa för mycket och hinner aldrig äta frukost. Ta med en kaffemugg för att kunna vakna till snabbt eller en riktig kickboost smoothie. Packa även ner någonting i väskan kvällen innan exempelvis en macka eller en frukt.

Tips nummer 3: Jävlas med alla

– Tryck på stoppknappen vid varje hållplats men gå aldrig av, bara för att retas med alla. Själv stör jag mig så mycket på människor som gör detta, men det är riktigt rolig. Var bara beredd på att få hat-blickar.

Tips nummer 4: Godisgodisgodis

– Ha alltid godis i väskan. Do I need to say anything else?

Tips nummer 5: Well hello there!

– Ragga, ragga och ragga! Okej jag vet att det kanske låter lite konstigt att flörta på bussen. Men tänk efter, när får du annars en större chans att sitta brevid någon riktigt snygg? Vem vet, ni kanske båda ska hoppa av på samma hållplats? Nya kärlekshistorien;)

Skribent: Sofia Håkansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *