Den senaste tiden har jag läst många artiklar om kroppskomplex och om hur de förstör ens självkänsla och kan orsaka ätstörningar och depressioner. Det värsta är att jag har läst ännu fler artiklar och guider om hur man går ner i vikt och får ”drömkroppen”.

När jag tittar på mig själv i spegeln från olika vinklar och klämmer på fettet, så mår jag skit. Vi alla mår skit av att se oss själva som operfekta och äckliga. Ändå låter vi oss själva tänka så. När jag hör folk som jag tycker om säga hemska saker om sig själva och uttrycka hur de önskar att de var smalare och ”mindre äckliga” vill jag gråta och förklara att de ser helt perfekta ut och att de inte är äckliga. 

Artiklar om ätstörningar som berättar att fler unga utvecklar dessa får mig att må illa. Det finns inte ens ordentliga siffror om hur många som lider av detta, för att ingen vågar berätta. Hur ska man förklara och berätta att man mår så jävla dåligt av att se sig själv i spegeln, att man utvecklar en sjukdom? 

Jag tycker att vi alla ska arbeta emot detta. Vi borde skapa ett samhälle där man ska kunna leva utan att se sig själv som äcklig på grund av en siffra på vågen. Vi måste bara få oss själva att tro att vi är bra som vi är och att vi inte måste se ut som den där modellen eller skådespelaren. Till slut kan spegeln vara en vän och inte en fiende

Skribent: Lucia Cenaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *