Den senaste tiden har man hört mycket om tv-spel med inriktning krig (Counterstrike, Black Ops) och adrenalinfylld, våldsam spelstil med action. Detta har skapat många stereotyper om tv-spel och deras spelare. Låt mig berätta för dig om spel som inte är lika våldsamma och adrenalinfylla, utan lite annorlunda från de mest populära idag.

L.A. Noire är ett spel som tar plats i Los Angeles under 1940-talet där man spelar som en detektiv och ska lösa stölder och mordmysterium. Man undersöker brottsplatser efter ledtrådar, hitta samband och förhöra misstänkta och vittnen. Det som gör spelet så unikt är att under förhören måste du läsa av kroppsspråket på dem. Spelutvecklarna lyckades med detta genom att sätta sensorer på skådespelare och filma dem med 32 olika vinklar för att skapa ett trovärdigt spel. Spelet är inte bara fantastiskt, utan man lär sig även att hitta lögnare.

Child Of Eden är ett väldigt annorlunda spel, som väcker intresse och nyfikenhet för historien. Spelets handling är väldigt vag och jag var själv väldigt osäker om jag skulle vilja spela det. Det går ut på att man ska förstöra virus och rädda Lumi, en artificiell intelligens. Det är färgrikt och musiken som spelas är otrolig. Bra spel om man har tid, men jag orkar inte spela komplicerade spel med en ännu mer komplicerad story.

Super Princess Peach; spelet där Prinsessan Peach är hjältinnan och ska rädda Mario och Luigi med hjälp av sitt söta paraply och Yoshi. Ett väldigt gulligt spel som ändå passar in i hela Mario-serien. En av mina favoriter, älskar spelet och rekommenderar er att testa spelet.

Telltale Games. Telltale är ett företag som producerar spel och att välja endast ett av deras spel är nästintill omöjligt. De är alla så otroligt välgjorda och de har spel för alla. Om man gillar detektiver finns The Wolf among Us. Är man mer intresserad av tv-serier och filmer, så har de gjort spel baserade på Game of Thrones, The Walking dead, Tillbaka till framtiden och Jurassic Park. 

Nu har jag nördat färdigt mig med alla dessa spel. Hopas att jag har väckt ditt intresse för tv-spel, eller kanske fått dig att bli lite mer nyfiken på de mindre populära spelen. Önskar er alla en skön helg! ☺

Skribent: Lucia Cenaki

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *