Apples nya lansering kom som ett brev i brevlådan med tog världen med storm. Självklart är det iPhone 6s som vi pratar om! Företaget som ännu en gång ändrat världen med sina briljanta funktioner. Funktionerna som är den mest omfattande uppdateringen eller uppfinningen som Apple har jobbat på är 3D-touch. 3D-touch innebär att användaren kan få ut mer av sin iPhone än någonsin tidigare.

Många har under väldigt lång tid klankat ner på iPhonens kamera, redan vid iPhone 5s blev många besvikna på att Apple inte uppgraderar kameran i sina enheter. Det har medfört att många foto-entusiaster har övergått ifrån iPhone till andra märken. Men nu har det äntligen kommit en lösning till detta i den nya iPhone 6s! Framkameran på den nya iPhone har förbättrats till 5-megapixlar och därmed kan man ta knivskarpa selfies med denna enhet i full HD upplösning. Kameran på baksidan av mobilen är nu ännu mera avancerad och innehåller 12-megapixlar och tar skarpa och detaljrika bilder. Den filmar även i en upplösning på 4K, som är 4 gånger högre upplösning än 1080, alltså 4 gånger högre upplösning än full-HD.

Få inte snacka om processorn. Processorn i iPhone 6s är det nya A9 chippet. Prestandan som A9 processorn utger fanns tidigare endast i stationära datorer men har nu mobiliserats med hjälp av Apple in till den nya iPhone. Jämför man iPhone 6s processor med sin föregångare iPhone 6 är den nya processorn 70% snabbare och grafiken i den nya processorn är 90% snabbare vilket medför att man kan spela spel på iPhone som kräver höga inställningar. Perfekt för dig som spelar på mobilen och är kräsen på vad du ska ha! Grafiken och processorn är snabbare vilket medför även att fler operationer kan köras samtidigt i den nya iPhone 6s.

Man kan inte se det med blotta ögat, men jämför man iPhone 6 med iPhone 6s, då syftar vi på aluminium-höljet, så är aluminiumet av högre klass. Sådan aluminium som även används inom rymdindustrin. Glaset är även av betydligt högre kvalitet. Glaset som används är det mest tåligaste och starkaste som någonsin använts till någon smartphone i hela världen. Även fingertrycks avläsaren är snabbare än i föregångna generationer.

Priset för detta kalaset till funktioner och fördelar med mobilen landar på ett pris allt från 7495kr till 9695kr för iPhone 6s och 8595 till 10795kr för iPhone 6s plus.

Skribent: Anton  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *