KatteKuriren var på besök hos en relativt nystartad organisation i Lund. Nystartad i praktiken, men redan med stor potential. ComUng är en mötesplats för personer 16-24 år. Verksamheten ligger på Bytaregatan 6 i Lund, bredvid Lagerhouse och mitt emot Mormors bageri och Ebbas skafferi.

 Fotograf: Julia Rehn
Fotograf: Julia Rehn

Jag slogs av ComUngs intetsägande fasad, som direkt omvandlades till en positiv överraskning när jag steg in genom dörren. Genast möttes jag av biljardbord, soffor och en skylt med ett himmelrikt budskap: ”Gratis kaffe och te”. Ett tjugotal personer stod runt biljardbordet, satt vid datorer eller pratade.

ComUng är organiserat som en blandning av studie- och arbetsvägledning, ungdomscafé och aktivitetsverksamhet. Varje vecka sätts ett schema upp med planerade aktiviteter. Denna vecka var Matlagningskurs, Gratis träning på Actic, Jobbsökarverkstad, Gratis fredagsfika med mera på agendan. Nästa vecka är en föreläsare kring stresshantering inbjuden. (Är du intresserad? Kursen – som är kostnadsfri – rymmer åtta deltagare och pågår tio tisdagar kl 15-16 med start den 20/10. Föranmälan krävs och görs via comung@lund.se)

På ComUng jobbar studie- och karriärvägledare, arbetsmarknadskonsulenter, samordnare, arbetsförmedlare, pedagoger och aktivitetsledare hand i hand. Verksamheten finns till för alla som vill träffa nya människor, studera, fika eller vill ha hjälp med arbetssökning. Litteratur inför Högskoleprovet finns tillgängligt. Dessutom anpassar verksamheten sig efter besökarnas önskemål på aktiviteter och material. 

Efter besöket gick jag därifrån med ett leende. Hit kommer i alla fall jag gå fler gånger!

ComUng på nätet:
http://comung.se
https://www.facebook.com/ComUngLund

Skribent: Julia Rehn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *