Jag småler. Frustar till av skratt. Tittar mig försynt omkring för att se så att ingen på bussen märkte något. Lugnar nerverna och trycker på Play. Får en aha-upplevelse och är allmänt taggad på livet när jag kliver av vid Lund Västertull. Hur kommer det sig att en annars så seg morgon förvandlats till en peptalk inför skoldagen? Ted Talks är mitt svar!

Ted Talks är en webbsida med mängder av inspirerande och humoristiska videor. Framstående talare tycker till och inspirerar i tal på 3-60 minuter. Häromdagen snubblade jag över ett extraordinärt tal av psykologen och forskaren Shawn Anchor. Med ett högt tempo, livliga anekdoter och en stor dos humor, berättar han hur glädje påverkar ens arbetsförmåga. Checka in! 

Fler tal hittar du på https://www.ted.com.

Skribent: Julia Rehn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *