För en vecka sedan radades fördelarna med nya iPhone 6s upp och nu är det nästa mobils tur! Vad har OnePlus 2 för nyheter? Anton på Kattekuriren tipsar:

OnePlus 2 kommer med ett otroligt pris på bara 3799kr.

Designen på OnePlus 2 är noggrannt utformad för användaren och man har även genomgått mängder av olika varianter på telefonens design. Målet och drömmen är perfektion. 

Funktionen “StyleSwap” är en väldigt smart detalj på mobilen. Istället för att skydda sin mobil med klumpiga skal finns nu denna funktionen för att enkelt kunna byta mobilens baksida under bara några få sekunder helt utan verktyg.

Det finns några olika fodral till mobilen som har olika funktioner. Till exempel finns det kevlar, samma material som används i Skottsäkert pansar. Detta material är reptåligt och mycket smidigt.

Teknologin bakom OnePlus 2 är mycket omfattande och ger en av de bästa prestandorna på marknaden.

Snapdragon 810-processorn är mycket snabb och ger en bra prestanda till användaren. Processorn är uppbyggd på en kraftfull 64-bitarsarkitektur och tar mobilanvändningen till nya höjder. 1.8GHz åttakärnig processor i en mobil enhet är imponerande. Tillsammans med Adreno 430 grafikprocessor gör mobilen det möjligt att spela 3D-spel och andra mycket krävande appar. Som grädde på moset är det även 4GB RAM i mobilen. RAM står för Random Access Memory, även kallat internminne eller arbetsminne. Avancerade datorer idag kräver inte mer än 4GB RAM vilket gör just OnePlus 2 till en enastående kraftfull mobil som klarar av precis lika mycket som en avancerad dator i dagens läge.

OnePlus 2 kommer med 64GB hårddisk som erbjuder dig att spara upp till tusentals bilder, hundratals appar och hundratals videor på mobilen.

OnePlus 2 har även det unika sättet att låsa upp mobilen med sitt fingeravtryck. Det tar mindre än en halv sekund att låsa upp mobilen. På detta sätt slipper man även skriva in lösenordet man har för mobilen och det kan spara dig flera minuter per vecka.

Batteriet är utformat av lithium-polymer som utlovar en mycket kraftig batteritid på mobilen. Hela dagen och lite mer.

Mobilen är framtidssäkrad och kommer med en ny laddningstyp som kallas “USB typ C” som är en platt design och som lätt kan rullas ihop efter använgning och sladden trasslar inte.

Skärmen har en upplösning på 1080p, med andra ord full HD och har en pixeltäthet på 401PPI vilket gör att man knappt kan se de enskilda pixlarna i mobilen med blotta ögat.

Den stora skärmen på 5,5″ kan skryta med en imponerande 1500:1 kontrastradie. Detta gör att svärtan blir djupare och färgerna blir mer enastående än någonsin innan.

Att ta bilder handlar om mer än megapixlar. Sensorn i OnePlus 2 innehåller 1,3μm ljusfångande pixlar. Det är även det största någonsin i en 13MP smartphonekamera för att få en oslagbar prestanda i svagt ljus. Bilderna blir både skarpa och klara, morgon som kväll. För att få denna unika mobil måste man få en inbjudning av företaget “OnePlus” för att kunna köpa mobilen.

Skribent: Anton Bernevik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *