Söndagen den 1 november är ett datum att lägga på minnet. Då går startskottet för No-shave November – en kampanj som uppmärksammar Sveriges vanligaste cancerform; prostatacancer. Lägg ner rakhyveln och kasta vaxet!

Varför ska man sluta raka sig? 

Ett vanligt symptom av cancerbehandlingen är att tappa håret.  Därför uppmanas både män och kvinnor att sluta raka sig, för att hylla sin hårväxt och påminna män om att undersöka sig, så att cancern kan upptäckas i tid. 

Vad är prostatacancer? 

Vanligtvis innebär prostatacancer att en liten elakartad tumör bildas på prostatan.  De flesta är helt symptomfria i början, men när tumören börjar trycka mot urinröret får de tätare urinträngningar, svag stråle och svårigheter att urinera. Oftast är de som drabbas äldre män, men det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra, ifall man misstänker att man själv är drabbad. Även yngre kan drabbas, men det är ovanligt!

Så, varför inte ta tillfället i akt och låta skägget växa fritt under november månad? KatteKuriren har letat upp inspiration för dig som vill ha en unik styling på din nya ansiktsbehåring!

Charlie Chaplin och hans legendariska mustasch

Kineserna kan det här med skägg! Låt skägget och mustaschen fladdra fritt och matcha med ögonbryn i samma stuk

Det klassiska Jack Sparrow-skägget, med sin flätade charm

Släpp lös din inre Hulk Hogan!

Eller så kan du låta ditt skägg växa ihop med dina pollisonger, precis som modemedvetna Abraham Lincoln gjorde

Elvis Presleys pollisonger kanske kan ge upphov till en ny trend?  

Skribent: Emma Madholm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *