Idag, den första november, var det precis ett år sedan Ester Berg, Sonja Holmer och Jessica Lastow öppnade sitt café – som skulle erbjuda så mycket mer än bara kakor och te. Från att ha bedrivits under en trappa och bestått av två soffor och några solstolar har verksamheten genom Lunds innovationsstipendium och samarbeten med Litteralund och Månteatern expanderat, blivit ett permanent café samt anställt Teo Qvillberg som tog vid efter att Jessica slutat.

Verksamheten håller till i Månteaterns lokaler; Bredgatan 3, och bedrivs var tredje torsdag. Under dessa tillfällen kan man få ut vad man vill – bland annat en god ekologisk fika med ägg från frigående höns och veganska alternativ, idéväckande inspiration, konserter, intressanta föreläsningar och diskussioner om diverse ämnen. Varje tillfälle försiggår nämligen något särskilt. Tidigare har allt ifrån Julia Nielsens musik kunnat avnjutas live till Thea Ljungs föreläsningar om retorik och tips vid jobbansökningar. Att vänta är Open mic den femte november kl 16-19 då den som vill ställer sig på scenen och bjuder på sång och ett genomgående jultema den tionde december samma tid.

Skribent: Sophia Lennartsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *