Detta är receptet på de godaste muffinsarna någonsin, och blev en stor hit på Kk:s knytis. Enjoy!

 

Ingredienser

Muffins:

200 g frysta blåbär

50 g smör

1 dl mjölk

3 ägg

2 dl socker

4 dl vetemjöl

1 msk potatismjöl

2 tsk bakpulver

 

Cheesecakefyllning:

1 ägg

½ msk lime- eller citronsaft (jag brukar skippa det dock)

½ tsk vaniljsocker

2 msk florsocker

200 g Philadelphiaost

Gör såhär:

 

Min ugn är ganska seg på att bli varm så därför är det en bra idé att börja med att sätta på ugnen till 225 grader så den har gott om tid på sig att bli varm.

 

Börja sen med fyllningen. Vispa ägg, limesaft, vaniljsocker och florsocker pösigt. Tillsätt osten och vispa till en jämn smet. Här märkte jag att det blev klumpar av philadelphiaosten, så se till att vispa ordentligt så att inga klumpar finns kvar.

 

Smörj en muffinsform eller ställ pappersformar på en plåt.

 

Smält smöret och häll i mjölken.Vispa ägg och socker pösigt, tills det blir ett vitt skum och den är lätt och fluffig. Tillsätt sedan vätskan. Blanda vetemjöl och bakpulver så att bakpulvret blir jämt fördelat och rör sedan ner det i smeten. Vänd försiktigt de frysta blåbären i potatismjöl (jag struntade i det här steget så det spelar nog ingen roll om man väljer att göra det eller inte).

 

Fyll i formarna till hälften med smet. Se till så att du börjar med lite i bottnen och fyll sedan på med mera efteråt så du inte gör som jag gjorde där jag precis lyckades skrapa ihop den smet jag behövde. Fördela blåbären och resten av smeten ovanpå. Grädda i 5 min. Ta ut plåten och skeda på lite cheesecakefyllning på varje muffins, se precis som tidigare till att inte hälla på allt på en gång eftersom du sen inte kommer kunna separera fyllningen med det andra.

 

Låt grädda ytterligare ca 15 min, eller när din provsticka eller till exempelvis en tandpetare är helt torr när du tar ut den. Om fyllningen inte är helt stel gör det inget, ge den bara gott om tid att svalna och ställ eventuellt in den i kylskåpet om den inte gör det.

 

Recept: http://www.matklubben.nu/recept/bl%E5b%E4rsmuffins_med_cheesecakefyllning_83215.html#.VkDcda4veb8

 

Bakare: Charlotte Enkvis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *