För fyra år sedan var det val i Egypten, där det Muslimska broderskapet vann. Dock avsattes ledaren av det muslimska broderskap kort därefter av militären. Det medförde raseri hos folket och slutligen en revolution. Men revolutionen dödades snabbt av militären.

  Efter kaoset som rådde i landet år 2011, så har Egypten utsatts för stora negativa konsekvenser. I och med kaoset så har många turister valt att inte åka till Egypten av rädsla för eventuella oroligheter. Det har medfört att turismen har minskat något kopiöst och landets ekonomi har fått motta många slag, eftersom en av landets stora inkomster är just turismen. På en individs nivå är det många som har blivit mer desperata för att få in inkomster, vilket man kan känna av som turist när man går runt i landet.

Egypten lever nu i fattigdom och desperation. Många restauranger och hotell står tomma. Hus och byggnader är i ruiner. Soppor ligger och skräpar på vägarna.
Många tror dock att efter det nuvarande valet så kommer allt bli bättre. De menar att folket har lärt sig av de konsekvenserna som revolutionen medfört och sett vikten av turismen i landet och därför inte kommer göra samma misstag igen.
Frågan är då; kommer de verkligen inte det samt har de faktiskt innerst inne kommit underfund med det?

För några månader sen var det en buss med mexikanska turister som blev ihjälskjutna av den egyptiska militären. De hade kört igenom ett område som hade förbjudits eftersom att den egyptiska regeringen tror att många terrorister bor där. Militären hade missförstått och trott att mexikanarna var terrorister och skjutit. Vilket också medförde en växande rädsla för att åka till Egypten. 

  Ett annat exempel som är mer aktuellt är att det har varit stora problem i det nuvarande valet. I en av vallokalerna har det varit skottlossning. Det har också rapporteras att det har varit mycket fusk med mutor. Samt användning av fejkad legitimation i syfte om att kunna rösta flera gånger på en enskild kandidat.

Detta är saker som också påverkar landet negativt. Som turist så får man inte den känslan att landet har stabiliserats efter revolutionen och därmed tvekar man inför att åka dit. Jag menar att efter en handling som haft negativa konsekvenser måste man försiktigt ’’make it up’’ till konsekvensen. Men i det här fallet såförebygger de misstron som finns i världen till landet. Om man ska kunna stabilisera landet igen inklusive få en ökad turism så får inte sådana här saker hända. Landet måste helt enkelt skärpa sig i mån om att förbättra landets situation.

Krönikör: Sarah Wolfe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *