Snön gnistrar klart utanför våra frostiga sovrumsfönster, renbjällror klingar och pepparkaksdoften sprider sig genom hemmen.. Nja, kanske inte exakt nu, men SNART! Kära vänner, idag är det den första december och Kattekuriren kan stolt presentera första luckan i tidningens JULKALENDER! Tillsammans med er läsare gör vi denna julen till en av de bästa någonsin! 

december 2015

Det var en gång en flicka som bodde i en liten och isolerad by ute på landet. Byn hade inte så många invånare och de som bodde där hade det knapert ställt. Det fanns en väldig hög kriminalitet i byn och flickans bror hade åkte in och ut från fängelset flera gånger. 

   Flickan, som hette Anna, bodde med sin mamma i utkanten av byn. Hennes föräldrar hade skiljt sig när hon bara var tre år gammal och därefter hade hennes pappa flyttat och aldrig hört av sig igen. Så hon visste varken vart han var eller om han ens levde. Visst, även om det var tråkigt lite då och då att inte ha en pappa, så klarade hon och hennes mamma sig fint.
   Anna gick på byns gymnasieskola som hette Alfons gynmasieskola. Den hade blivit uppkallad efter skolans grundare som hette Alfon Andersson. Själva skolan var inte så värst stor och blev byggd under 1910-talet, så den var väldigt gammal och skruttig. Den hade endast sex klasser; två klasser för varje årskull. Anna gick i klass 2 B. Hon hade många vänner och var också mycket populär bland killarna. Men ändå kände hon att hon inte riktigt passade in. Anna ville uppleva någonting större, långt ifrån vad denna by kunde erbjuda…

Luckskribent: Sarah Wolfe

Fortsättningen på denna julsaga kommer nästa vecka, men redan imorgon kommer en ny lucka.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *