Har du någon gång funderat över vilken skillnad ljuset i ett rum kan göra. Inte? Släck lampan. Ropa på valfri person. Granska personens reaktion och upprepa proceduren lite senare, fast med tänd lampa. Troligen tvekade försökspersonen på tröskeln när det var släckt. Varför då?

Ljus har alltid förknippats med värme och välkomnande. Ett tänt ljus signalerar tillgänglighet, medan mörkret säger “här stör du, detta är inget att lägga tid på”. Ljusets symboliska förmåga har nyttjats i olika tider, bland annat under julen. När stjärnor och ljusstakar lyser välkomnande, förstärker det känslan av att julen är omtankens tid. Ibland har vetskapen om ljuset och känslofyllda högtider tagits ett steg längre. I nedanstående video berättar Jose Miguel Sokoloff om hur han och några medarbetare använde julens kraft för att få gerillastyrkor att lägga ner sina vapen. Mäktigt? Ja!

Extra! Till alla er som inte fick ert intagningsbrev av Hogwarts när ni var elva år gamla! Här är nu eran chans att få uppleva julen precis som i Harry Potter filmerna! Klicka HÄR för att läsa mer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *