Om man tittar i tidningen eller på sociala medier, målas världen upp som om den står i bränd. Turkarna skjuter ner ryssarnas flygplan, vilket besvaras genom att ryssarna drar tillbaka all turkisk handel och vädjar till alla ryssar att komma hem från Turkiet. I Sverige håller vi på med att leta eventuella terrorister som bland annat deltog i dådet i Paris den 13e november. I Afrika flyr människor från svält och krig, vilket resulterar i ett ofattbart stort antal döda i Medelhavet. 

Ja, många skulle nog också beskriva världen som ond och ett hemskt ställe som utformats av den onda människan. Och det kanske stämmer på det stora hela. Men när man reflekterar så, glömmer man bort den godhet som faktiskt finns. Människor i vår vardag som hjälper till att göra världen till en bättre plats. Det behöver inte vara personer som Gandhi eller Moder Theresa eller någon som bekämpar ISIS. Utan det kan vara exempelvis en förälder som hjälper sitt barn när den behöver hjälp. Eller ett barn som kommer med choklad till sin mamma när hon har brutit fingret.

Som Hugo Grant sa i i filmen ’’love actually: “När jag blir trött på världen tänker jag alltid på ankomsterna vid Heathrow Airport. Från den generella aspekten så lever vi i en värld av hat och girighet. Men det ser inte jag. För mig känns det som att kärlek finns överallt.  Även om att den inte är nyhetsmaterial så finns den alltid där, mamma och dotter, pappa och son. Fru och man.’’ Han beskriver också att när flygplanen flög in Twin tour 2001 så var samtalen som kom från personerna som befann sig i byggnaderna inte fyllda med hat, utan av kärlek.

Som han sa så är kärlek och godhet inte direkt nyhetsmaterial och därför uppmärksammas det inte.  Men det betyder inte att det inte finns, utan tvärtom finns kärleken överallt. Försök bara lägga märke till det.

Krönikör: Sarah Wolfe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *