Julen har kommit till Katedralskolan och det vet vi för att CAS-WELFARE har organiserat sin årliga julkonsert. Där får elever spendera trevlig tid med varandra och njuta av julmusik och olika uppträden. Hela vinsten från konserten går till Katedralskolans egna skola i Nepal samt Refugees i Malmö.

Under konserten fick jag möjlighet att intervjua Rebecka Sona som går i DP2 och är en av organisatörerna. Nedan följer intervjun.

Varifrån kommer idéen med julkonserten?

-Gruppen började med att Birgitta Roupé, som är en IB-koordinator, startade gruppen CAS- WELFARE som har nu varit aktiv i 5 år.

Hur blev du engagerad?

-Jag hörde talas om det i ettan och hade kompisar som tidigare hade uppträtt.
Från att jag började i tvåan så fanns möjligheten att vara delaktig, så jag bestämde mig för att gå på intervju och försöka gå med.

Hur mycket tid överlag lägger ni på detta?

-Mycket tid. Vi är cirka 8 stycken i gruppen och vi planerar detta ca 2-3 månader i förväg. Förra året fick jag spendera ca 6-10 timmar varje vecka på att planera detta. Nu i trean var det inte lika mycket eftersom att jag delade upp arbetet med andra. Sammanlagt har man lagt ned 10 timmar.

Tänker ni planera liknande evenemang?

-Mycket möjligt, förra året hade vi en vårkonsert, så det är fullt möjligt att vi gör det igen.

På ert evenemang på Facebook nämnde ni att hela vinsten går till välgörenhet. Vilka organisationer tänker ni donera pengarna till?

-1/2 går till Katedralskolans skola i Nepal och 1/2 går till Refugees i Malmö.

Och sista frågan… Hur hittar ni personer som vill uppträda?

-Vissa delaktiga i organisationsgruppen har uppträtt, men de flesta går bara i klasserna. Så vi brukar oftast kontakta dem och fråga om de vill uppträda.

För att sammanfatta var julkonserten en väldigt mysig och trevlig upplevelse där man både kunde lyssna på bra musik, ta en liten fika och bidra med en god gärning innan julen.

Skribent: Magda Oparowska

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *