Nu är det den tiden på året då vinterkräksjukan kommer tillbaka och många blir sjuka. Jag tänkte därför dela med mig av lite tips som jag har fått höra om bra mat och dessutom lite egna tips.

När det kommer till vad du ska äta och dricka så är det viktig att du får i dig mycket vätska på grund av att du kommer få vätskebrist efter ett tag om du inte dricker mycket vatten. Det är speciellt viktigt efter att du har spytt, på grund av två skäl. Det ena är för att det tar bort lite av smaken när man dricker vatten och det andra för att det är då din kropp behöver som mest vätska.  

När det kommer till att få i sig något så är några tips jag fick av min mamma härom veckan, att det som är bäst att äta är äggröra, kokt torsk, proviva-shots, rårivet äpple och salta pinnar.
Själv testade jag bara med äggröra och proviva, då jag är ganska kräsen av mig och mår mer illa om jag inte gillar det.

Det finns också en bra medicin på apoteket för vätskeersättning som heter Resorb. Men det viktigaste skulle jag säga är att du vilar mycket och får i dig mycket vätska. Själv var det mitt största problem och vätskebristen gjorde att jag var nära på att svimma två gånger, så se till att vila och dricka mycket. 

Detta var alla mina tips för när man väl råkar på vinterkräksjukan, men håll er friska nu alla! 

Skribent: Izabella Petrén

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *