KatteKurirens UF-tävling är avgjord! Två vinnare är dragna och kommer synas en period framåt i hemsidans högra startsideskolumn. De två vinnande företagen har unika och fina idéer, den ena smakrikt lockande och den andra med miljöetisk och snygg utformning. Vinnarna är.. Doughlicious UF och Kreativt Krafs UF. Grattis!

Doughlicious UF

För dig som både vill ha kakan och det allra godaste; degen. Doughlicious UF säljer något som kan liknas vid en himmelsgåva på burk. Företagets idé är kakdeg på burk. För att citera Doughlicious UF: “Det är viktigt att få njuta av livets goda och unna sig något riktigt gott ibland.” Nedan följer hela deras presentation.

“Vi är tre drivna ungdomar från Katedralskolan som har upptäckt en avsaknad av en produkt på svenska marknaden. När man bakar kakor så kan man inte hålla fingrarna borta ifrån degen eftersom den är så fruktansvärt god. Även blir man ledsen när degen ska in och gräddas i ugnen. Då kom vi helt på det uppenbara att bara sälja kakdeg!

 Maria, Rebecka och Axel driver Doughlicious UF
Maria, Rebecka och Axel driver Doughlicious UF

I ett skolkök i Helsingborg står vi tre tillsammans och tillverkar våran produkt, även etiketterna är handgjorda av oss för att ge en genuin känsla. Vi tycker det är viktigt att ha en god kundrelation och därför satsar vi mycket på att finnas på olika mässor runt om i länet.

Vi på Doughlicious UF vill att vår produkt ska bli ett alternativ till de vanliga, populära, men tråkiga snacksen. Vi vill att vår kakdeg skall kunna ersätta de vanliga fredagschipsen, lördagsgodiset man tröttnat på eller den torra kakan till kaffet. En saftig aptitbomb är detta! 

Det är viktigt att få njuta av livets goda och unna sig något riktigt gott ibland. Detta tycker vi att vår produkt möjliggör.”

Mer info om hur du får tag på Doughlicious produkter hittar du på deras facebooksida

Kreativt Krafs UF

Kreativt Krafs UF har förenat miljötänk och design i en tidlös kombination. Deras produkter är av återvunnet material, men det har inte på något sätt minskat resultatens snygghet. Förutom originalprodukterna, tar företaget beställningar med önskemål på andra storlekar och färger. Såhär presenterar Kreativt Krafs UF sin affärsidé:

“Kreativt Krafs UF är ett ungdomsföretag som i princip är helt miljövänligt. Materialet till produktionen får vi från Erikshjälpen Second hand, alltså inget nytillverkat, och 50 % av vår vinst i slutet av UF-året kommer komma tillbaka till dem. Så vårt företag lämnar inga ekologiska fotavtryck efter sig samtidigt som vi stödjer välgörenhet. Det är detta som är det mest speciella med oss, välgörande “upcycling”! 

Så vad är det då vi producerar, vad är det vi säljer? 
I vårt sortiment finns drömfångare, tygpåsar, pennskrin samt scrunchies. Vi har gett alla våra produkter unika namn med en egen beskrivning:

LINDA – Tillbaka till 90-talet! Linda ditt hår en hårtofs som inte sliter på håret eller miljön. LINDA går även att tvätta i max 50°C.
 
LINA – Liten tygpåse. Pryd din outfit med en söt liten väska som är gjort med kärlek, omsorg och omtanke för miljön. LINA går att tvätta max 40°C.
 
LEONA – Stor tygpåse. En stor och rymlig tygpåse som håller hela ditt liv om dagarna. Gjord med kärlek och omtanke för miljön. LEONA går att tvätta i 40°C.
 
LEILA – Drömfångare. LEILA betyder natt och denna drömfångare som tidigare var bortglömda bordstrasor och söndriga lampskärmar kommer att skydda dig om nätterna då den fångar upp mardrömmar och släpper de goda igenom. LEILA går inte att tvätta.
 
LEA – Stort pennskrin. Har du många pennor att ha med dig i väskan? LEA är det stora pennskrinet och det miljövänliga hemmet för dina pennor, gjord på kärlek och omsorg. LEA går att tvätta i 40°C.
 
LINN – Litet pennskrin. LINN är platsen för dina nödvändigaste pennor, gjord miljövänligt, med kärlek och omsorg. LINN går att tvätta i 40°C.

För mer info och bilder, besök Kreativt Krafs UF:s blogg HÄR

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *