“Halv tio till halv elva, måndagar, vid HiP:arnas skåp; precis utanför biblioteket”

Varför gör ni det här?

”Asså våfflor är ju gott och sen så har vi ett jättedåligt schema som gör att vi har en stor håltimme på morgonen direkt efter vårt språk… Så att då tänkte vi att vi får spica upp det lite med att göra någonting kul och då blev det att, våfflor säljer ju inte kafeterian, utan man får ju göra våfflor själv och bäst blir då här i korridoren. Då har vi satt upp våffeljärnet och så har vi våffelsmet som vi blandar med vatten och smör och sen har vi liksom sprejgrädde och sylt som man kan ha på och så får man saft också ifall man har ett eget glas. Men vi kommer ju ha glas sen ju för de som vill ha…”

Sen? Så det här blir alltså en återkommande grej?

”Absolut, varenda måndagsmorgon så länge vi har vår håltimme.”

Och när gäller det, vilket klockslag?

”Halv tio till halv elva, måndagar, vid HiP:arnas skåp; precis utanför biblioteket. Är man snäll kan man ju få en våffla gratis men annars tänkte vi att det faktiskt skulle kosta fem kronor för en våffla, grädde, sylt och saft.”

Men det är ju inte allt för dyrt väl?

”Nej men det är det inte.”

Tror ni att ni kommer kunna konkurrera ut skolkafeterian då?

”Asså de ska ju fortfarande få existera för det är ju arbetstillfällen så man vill ju inte göra någonting olagligt men så länge de inte har våfflor och vi providar den billigare eller vad man ska säga så… Så kör vi på det.”

Hade du velat att…

”Nu kör vi här…” *våffeljärnet tjuter*

… skolkafeterian började erbjuda…

”Ojojoj nu blev det mycket smet här.”

Hade du velat att skolkafeterian började erbjuda våfflor?

”Nej! För de hade typ tagit tjugo spänn för en sådan här när jag gör dem för fem kronor till alla.”

 

Intervju: Axel Hellbom Almström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *