Sol, regn, snö, sol, hagel, regn, sol; april månads oregelbundna väderskiftningar påminner lite om livet i sin helhet. Glädje, sorg, likgiltighet, glädje, ilska, sorg, glädje. Utan någon invärtes ordning eller påverkade av ödet, så utsätts vi ständigt för förändringar. Det kan handla om en kurs som inte blev den du hade hoppats på, ett oväntat sjukdomstillstånd eller ovälkommet regn på Valborg. Det finns mängder av hinder i livet, men de flesta bekämpas lättast och mest effektivt med ett leende på läpparna.

Förra veckan var KatteKurirens tre chefredaktörer på en studieresa till Polen. Där besöktes koncentrationslägren Auschwitz och Birkenau, en saltgruva, kommuniststäder och den vackra staden Krakow. Mest känsloladdat var utan undantag besöket i Auschwitz. Jag fick vid hemkomsten frågor som “hur var det?” och “var det jobbigt?” kring besöket i koncentrationsläget. Mina svar? “Förfärligt, fast värre. Inga ord är tillräckliga för att beskriva trakasserierna och mördandet av miljoner människor.” “Om det var jobbigt? Absolut, men inte i jämförelse med hur det var för offren.” 

Studieresan fick mig att tänka till kring alla de små bekymmer som vi beklagar oss över i vardagen idag. Ständigt är det kallt och grått ute, morgnarna är för tidiga och plugget tar för mycket av ens tid. Fast egentligen är allt oerhört bra, i jämförelse med hur det hade kunnat vara. Med det sagt hoppas jag att ni liksom jag, kan se bakom små petitesser och istället uppskatta all glädje i livet. Det behöver inte vara något stort, även de minsta saker kan förgylla en dag. En positiv sak är att KatteKuriren nu är uppe i tempo igen med en redaktion som brinner av ambitioner. Förbered dig på härlig läsning den närmaste framtiden!

Skribent och fotograf: Julia Rehn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *