Ända sen den första teasern för Suicide Squad har vi längtat efter den.  Vem blir inte taggad att se ett lag med superskurkar som räddar världen? Samtidigt så är det coolt att se en massa nya karaktärer från DC Comics, jag menar är inte vi alla lite trötta på nya Batman- och Supermanfilmer?

När jag skulle gå och se Suicide Squad så var det mer av en spontan grej. Jag hängde med min kompis på Malmöfestivalen och vi gick förbi Bion. Vi kom på en briljant idé; vi tar och kollar på Suicide Squad.

När filmen först kom ut fick den väldigt dåliga betyg av kritiker, trots detta blev den en publiksuccé. De blandade åsikterna fick mig att tvivla på om den är värd att se.

Vill du veta en hemlis? Den är värd att se.

Visserligen är filmen full av brister, som till exempel ett lite löst koncept, hafsigt manus och tema. Men trots det så är filmen faktiskt ganska bra. Kemin mellan skådespelarna och deras framförande av karaktärerna är fantastisk. Eller nästan i alla fall.

Vi alla vet vem jokern är. Vi har sett honom förr, senast spelad av Heath Ledger i The Dark Knight. Vi får se honom igen här, denna gången spelad av Jared Leto. Det finns mängder av åsikter om hur Jared Leto framför sin karaktär, både negativa och positiva. Jag står definitivt på den negativa sidan. Man ser hur Leto har försökt att skapa en karaktär som är ”badass” och ”edgy”, men enligt mig så försöker han för mycket. Hans karaktär känns lite fejk.

Förutom de mindre bristerna och Jared Letos konstiga rolltolkning, så är filmen verkligen värd att se. Ett stort plus är Soundtracket. Fantastiskt!

 

Lucia Cenaki

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *