Nu i sena oktober fick alla 3:or delta i en sorts “arbetsmarknadsdag” där vi fick lära oss diverse nödvändiga saker om det vuxna arbetslivet. Dagen bestod av mycket prat och långa föreläsningar. Här kommer några tips som faktiskt är värda att komma ihåg!

En väldigt hurtfrisk och peppande kvinna vid namn Nadja Milotti  ifrån företaget Manpower förklarade för oss 3or att det faktiskt inte är så omöjligt som många tror för ungdomar att ta sig ut på arbetsmarknaden.  Trots att våra erfarenheter och kompetenser i princip är obefintliga så har vi faktiskt ändå en chans att bli anställda.

 

Hennes tips inför arbetssökande är:

  • Du får bara en chans till ett första intryck, så se till att göra det bra!

 

  • Ditt engagemang och din drivkraft är det viktigaste, se till att det är så du blir ihågkommen.

 

  • Ett CV ska inte bara bestå av ett vanligt papper där dina kunskaper står listade, det måste vara ska snyggt och minnesvärt!

 

  • Glöm inte att skriva vad du vill och vad du brinner för!

 

  • Det går att hitta positiva saker med allt, att vara ung behöver inte förknippas med okunskap. Ungdomlighet = nya ögon och energi = ovärdeliga kompetenser för din arbetsgivare.

 

  • Ett starkt nätverk är viktigt i alla lägen. Var inte rädd för att ta kontakt!

 

Hur väl detta verkligen stämmer i dagens läge på arbetsmarknaden är tveksamt. Jag är själv ganska kritisk. Och sanningsenligt så anser jag att dessa tips om snygghet, minnesvärdhet, framtidsplaner och brinnande intressen har gjort simpelt CV-skrivande till en ohyggeligt mer jobbig och krävande uppgift.  Men jag hoppas att dessa tips blir inspirerande för några av er! 

 

Ha ett gött höstlov!

Skribent: Otilia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *